Schermafbeelding 2020-07-03 om 13.31.13.

Stavenisse is een dijk van een haven. Centraal in Zeeland en met een 180° spectrum op de Oosterschelde. Er is plek voor 180 vaste ligplaatsen en een 12-tal passanten.

 Haven ... 

Tholen.jpg

Stavenisse is een kleine, rustige en gezellige haven op de kop van het pittoreske Tholen.

0001%202_edited.jpg

De toegang tot de havengeul naar de haven Stavenisse situeert zich kortbij de groene boei KT 15 (Coördinaten: 51°35.688’ N en 004°00.224’ E en Maritieme kaart 1805.5).

Op de dijk is het grote witte vierkante gebouw, met daarvoor de vissteiger je baken. Het bord “Haven Stavenisse”, rechts daarvan, faciliteert en verwelkomt je. De houten meerpaal met groen topteken aan de haveningang hou je aan stuurboordzijde. 

DSC_0412 (2).JPG
P1100046.JPG
Peilschaal3 (2).JPG

Op dezelfde houten meerpaal bevindt zich ook de peilschaal. Bij N.A.P. staat er 230 cm water boven de drempel van de sluis.

 

De + en - geeft aan hoeveel centimeters je bij

N.A.P. moet bijtellen of van N.A.P. moet aftrekken om de actuele waterdiepte te kennen.

 

Toch raadt de SWS je aan een veiligheidsmarge van 30 cm in te bouwen, “voorkomen is beter dan genezen” en dat geldt ook voor een boot.

Stavenisse is een getijdenhaven

Tussen twee uur voor en na eb, blijf je beter waar je bent. Geen nood: de haven biedt vertier voor groot en klein. Of je kan gewoon wat bijkletsen op de steiger.

Ruim acht uur tussen het eerste en volgende laagtij kan je comfortabel en zorgeloos de haven in- en uitvaren.

 

De haven werd in 2020 uitgebaggerd.

Je komt aan in de haven

Alle steigers zijn verlicht en voorzien van elektra (16 A) voor de vaste ligplaatsen en muntautomaten (€ 1,00) op de steigers D, E, F en de passantensteigers.

Per steiger is er een 30 meter lange drinkwaterslang.

De vaste ligplaatshouders deponeren hun afval in de vuilcontainers op de kade (enkel met ledensleutel), de passanten gebruiken die op de passantensteiger.

De HOI (havenontvangstinstallatie) voor olie, klein chemisch afval en bilgewater in jerrycans is toegankelijk in samenspraak met de Havenmeester. Dit geldt tevens voor de afvoer uit het chemisch toilet en de wintertap van proper water op steiger I. Voor de inname van vuilwater kan je dan weer terecht in de haven van

Sint-Annaland.

Je wil eten en slapen

Op wandelafstand vind je eetgelegenheid en een supermarkt, voor elk wat wils.

Je wil naar het sanitaire blok

Het sanitaire blok bevindt zich naast de molen en is geopend van 1 april tot 31 oktober. Er zijn twee dames- en twee herentoiletten, twee wastafels en één dames- en één herendouche (€ 0,50).

Je komt aan met je wagen

gratis

gratis

Opgelet bij springtij.

©2020 Sportvissers & Watersportvereniging Stavenisse

Je bent akkoord met onze Cookieverklaring en Privacybeleid.

Schermafbeelding%202020-07-03%20om%2009.