Schermafbeelding 2020-07-03 om 13.31.13.

Stavenisse is een dijk van een haven. Centraal in Zeeland en met een 180° spectrum op de Oosterschelde. Er is plek voor 180 vaste ligplaatsen en een 12-tal passanten.

 Haven ... 

Tholen.jpg

Stavenisse is een kleine, rustige en gezellige haven op de kop van het pittoreske Tholen.

0001%202_edited.jpg

Nog een troef, de haven situeert zich aan het Keeten en het Mastgat, het grootste snel-vaargebied van de Oosterschelde. Uniek om van daaruit rustig of iets sneller prachtige daguitstappen te maken.

Stavenisse is een getijdenhaven

Tussen twee uur voor en na eb, blijf je beter waar je bent. Geen nood: de haven biedt vertier voor groot en klein. Of je kan gewoon wat bijkletsen op de steiger.

 

Ruim acht uur tussen het eerste en volgende laagtij kan je comfortabel en zorgeloos de haven in- en uitvaren.

De haven is uitgebaggerd en op geen enkel ogenblik komt je boot droog te liggen.

 

Het grote, witte vierkante gebouw aan de zeedijk en de vissteiger zijn perfecte bakens. De nieuwe peilschaal en een groot toegangsbord faciliteren de toegang tot de haven.

Je komt aan in de haven

Alle steigers zijn verlicht en voorzien van elektra (16 A) voor de vaste ligplaatsen en muntautomaten (€ 1,00) op de steigers D, E, F en de passantensteigers.

Per steiger is er een 30 meter lange drinkwaterslang.

De vaste ligplaatshouders deponeren hun afval in de vuilcontainers op de kade (enkel met ledensleutel), de passanten gebruiken die op de passantensteiger.

De HOI (havenontvangstinstallatie) voor olie en klein chemisch afval is toegankelijk in samenspraak met de Havenmeester, dit geldt tevens voor het chemisch toilet en de wintertap op steiger I.

Je wil eten en slapen

Op wandelafstand vind je eetgelegenheid en een supermarkt, voor elk wat wils.

Je wil naar het sanitaire blok

Het sanitaire blok bevindt zich naast de molen en is geopend van 1 april tot 31 oktober. Er zijn twee dames- en twee herentoiletten, twee wastafels en één dames- en één herendouche (€ 0,50).

Je komt aan met je wagen

gratis

gratis

Parkeren moet je op de Spuihaven. Opgelet bij springtij!

©2020 Sportvissers & Watersportvereniging Stavenisse

Je bent akkoord met onze Cookieverklaring en Privacybeleid.

Schermafbeelding%202020-07-03%20om%2009.