2015-05-23 Viswedstrijd.Veel vis bij bootviswedstrijd SWS Stavenisse

Onder leiding van het nieuwe bestuur werd afgelopen zaterdag 23 mei de 1ste van de in totaal 3 bootviswedstrijden van SWS Stavenisse vervist.

Daar waar door de week nog getwijfeld werd over het weer en waarbij vaak ofwel heel vaak naar de weersvooruitzichten werd gekeken, bleek zaterdag dat alles meeviel gelukkig.

Een zeer goede keuze dus om de wedstrijd door te laten gaan.

Onder toeziend oog van de nieuwe wedstrijdleiding Jeroen Hengstmengel en Sjaak Bazen kwam iedereen s’ochtends keurig tussen 0830 en 0900u binnen bij de Stove om in te schrijven in combinatie met een bak koffie. Alle aanmeldingen kwamen opdagen plus 1 extra. We mochten het mooie aantal van 24 boten en 47 deelnemers noteren.

Na het inschrijven maakte iedereen zich klaar op de boot om vervolgens zo tegen 1000u richting invalidensteiger te varen net buiten de haven.

Om 1000 u klonk het startsein waarbij de meeste maar 1 stand kenden en dat was volgas, een mooi spektakel om te zien.

De ene ging links de ander rechts en een aantal bleven liggen om voor de haven op de geep te proberen.

 

Daar waar het ’s ochtends nog nagenoeg windstil was met een zachte regen, klaarde het weer ’s middags op met iets meer wind maar volop zon.

Het toegestane gebied liep van Moggershilde tot aan de Zeelandbrug, een groot gebied zodat iedereen een eigen plek kon vinden. Bij de vissers speelde de vraag wat te gaan doen, gaan we geep vangen of proberen we de schar te vinden.

Iedereen had zn eigen strategie en aan het einde van de wedstrijd waarbij alle boten voor 1600u binnen in de haven diende te wezen zou blijken wie goed gegokt had.

Iedereen was keurig op tijd binnen en ook de vis werd vrij direct aangeleverd.

Op het havenplateau was een tijdelijke vismijn ingericht zoveel vis dat er werd aangeleverd, lang geleden dat we zulke hoeveelheden voorbij zagen komen.

Met helpende hand van onze voorzitter Marco van Meel die niet gevist had deze dag maar na het wegen en meten wel na vis stonk en met de helpende schrijvende hand van mede bestuurslid Kees van de Sanden werd alles vlot nagemeten, gewogen en genoteerd.

Helaas werden er enkele ondermaatse visjes aangeleverd welke bestraft werden met strafpunten.

 

Rond 1730 werd het al gezellig druk in de Stove waarbij het even wachten was op de uitslag.

Deze werd zorgvuldig door Flip Bout nagekeken, gecontroleerd en in juiste volgorde opgesteld.

Tussentijds werden er al lootjes verkocht door de vrijwillige hand van Diana van Meel,hiervoor was veel interesse. Bijkomend was wel een feit dat er een zeer goed gevulde prijzentafel stond uitgestald met dank aan onze vele sponsors.

 

De top 5 van de uitslag werden beloond met vleesschalen en de overige boten werden middels een verloting van prijzen voorzien, zodat een ieder in willekeurige volgorde aan bod kwam.

Sjaak en Jan Bazen met hun boot de Blizzard 2 takelde 6680gram aan scharren binnenboord en werden hiermee eerste.

Ook de nummer 2 van die dag had voor de scharren gekozen en met een minimaal verschil visten Jeroen Hengstmengel en Bart Ponse aan boord van de Beaufort 6220gram aan scharren binnen.

De nummer 3, Nol Jurgens en Willem Bever aan boord van de Fox haalden 3340gram aan gepen binnen.

De totale vangst van de dag kwam precies uit op 40kg, bestaande uit onder andere schar, geep, bot en wijting. Er kwamen maar 4 boten zonder vis thuis.

 

Een korte pauze voldeed om lootjes te verkopen voor de 2de ronde. Haast iedereen had prijs.

Hierna bleef het nog lang druk in en rond de Stove wat kenmerkend is voor onze wedstrijden, gemoedelijk, gezellig en een vleugje wedstrijdgevoel.

Dit alles maakte het een geslaagde dag waarbij iedere deelnemer met prijzen naar huis ging.

 

Namens het bestuur wil ik iedere deelnemer bedanken voor hun aanmelding en hun aanwezigheid zonder deelnemers kan er vanzelfsprekend geen wedstrijd plaatsvinden.

Voor ons was het de eerste keer en wij vonden het succesvol verlopen en gezien de vele felicitaties en complimenten die we kregen mogen we aannemen dat we op de goede weg zaten.

 

Een grote dank ook naar onze sponsors, want we hadden 2 bomvolle tafels met prijzen van grote waarde, zonder sponsors zou een wedstrijd er toch heel anders uitzien.

 

En tot slot, er zijn op de dag zelf heel veel foto’s genomen, heb er op het moment ruim 500 mogen ontvangen. Onze dank naar de fotograven die de moeite hiervoor hebben genomen.

Richard en Ernie Koster

Mechiel Hengstmengel en Jessica Seinstra

Martin Deurloo

Leo Adriaansen

 

Voor zover ik heb gezien staat iedereen op de foto, als iemand zijn of haar foto s wil ontvangen, kunnen deze een mailtje sturen naar jeroen4300@hotmail.com op verzoek zal ik dan de rest toesturen want lang niet alle foto’s komen op de website.

 

Ook alle andere vrijwilligers die op hun manier hebben geholpen hartelijk dank.

 

We hopen jullie allemaal en hopelijk nog meer deelnemers weer te zien op 31 oktober bij de

2de bootviswedstrijd van SWS Stavenisse. Informatie en aanmelden verschijnt tegen die tijd op de nieuwe site, facebook en in de informatiekast op de haven.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur